Tuesday, October 23, 2012

PERSAHABATAN OR PERCINTAAN


Hello readers,korang apa khabar??
Lama Iffah tak update blog.Almaklum baru habis PMR.hehe

Hari ni Iffah nak kongsi tentang PERSAHABATAN LEBIH PENTING DARIPADA PERCINTAAN.

PROSES PERKENALAN.
Sapa menyapa----àkongsi masalah -----àsahabat-----àbercinta.

Proses ni normal dalam sebuah perkenalan.tetapi apa yang Iffah nak tekankan ialah PERSAHABATAN.
Bagi Iffah,PERSAHABATAN itu melebihi  PERCINTAAN.

SEMASA PERSAHABATAN.
Ok.time kita kawan dengan someone,kita bebas meluahkan apa sahaja,no cover line.kita boleh bergurau.Malah,hubungan persahabatan tu lebih rapat or lebih mesra.PERSAHABATAN ITU KEKAL LAMA.

SEMASA PERCINTAAN
Apabila kita dah suka dekat seseorang.Then kenal,akhir sekali BERCINTA.
Time tengah hot bercinta,semua sweet..jerawat pon kata sweet…tetapi,kadang-kalanya benda ni tak kekal lama.BERBEZA DENGAN SAHABAT.
*korang juga fikir la kalau  korang dah clash dengan kekasih..mesti korang dah tak contact.betul tak?lepas clash mesti korang lupa dan tak berhubung dengan ex korang..dan disebabkan percintaan juga sebuah persahabatan terputus..

BERBEZA DENGAN SAHABAT..walaupun bergaduh,korang akan baik semula..kalau gaduh,korang still keep touch kawan korang..
*Bagi Iffah walaupun kita suka dekat seseorang,lebih baik kita simpan.terus jadi SAHABAT.
Tapi,kalau kita suka and ada harapan untuk kekal sampai kahwin sekalipun..BAGITAU je laa…
Alaa..kita semua dikurniakan akal untuk berfikir yang mana baik untuk kita..but,as human,kita tak lari daripada melakukan kesilapan.So,kita kena kurangkan or elak daripada melakukan kesilapan…

Ok la…sampai sini je kot perkongsian Iffah tentang PERSAHABATAN OR PERCINTAAN.
Semua keputusan dan perbuatan bergantung kepada KITA…kita yang tentukan..
Hope u all dapat sesuatu daripada entry ni…^_^.*peace


3 comments:

Khalilah MNor said...

Kawan terjalin tanpa perlu ciri2 tertentu. Percintaan terjalin setelah memasing memiliki ciri2 special yg menarik antara satu sama lain. Sebab tu putus kawan, tak rasa sakit sangat. Putus kasih, hati merana lama... :)

nuruliffah said...

betul2...putus kasih mmg sakit..

nuruliffah said...
This comment has been removed by the author.